Var det mon Rambo, der reddede Europa fra nazismen?

 

 

Undersøgelse viser...

Den vestlige propaganda er stærk. På trods af at Vestens invasionen af Normandiet først fandt sted den 6. juni 1944 og formentlig også havde til hensigt at blokere for Den Røde Hærs fremgang i hele Europa, så mener det store flertal af befolkningen i Europa, at det først og fremmest var amerikanerne, der reddede Europa fra nazismen.

Ved hjælp af et professionelt undersøgelsesinstitut kan Sputnik oplyse, hvad befolkningen i England, Frankrig og Tyskland mener om sagen.

43 procent mener, det var amerikanernes indsats, der førte til sejren over Hitlers Tyskland. Kun 13 procent mener, at det var Den Røde Hærs indsats, der reddede Europa fra nazismen.

I en artikel med titlen: ”Europæerne har glemt, hvem der reddede dem fra nazismen”, skrev Sputniks danske udgave blandt andet:

“Tal og fakta: tropper, frontlinjen, materiel

I 1941 standsede Sovjetunionen Nazitysklands sejrsgang over Europa: den sovjetiske hærs sejr uden for Moskva punkterede myten om den tyske hærs uovervindelighed og bidrog til, at modstandsbevægelsen rejste sig, og styrkede koalitionen mod Hitler. Efter nederlaget ved Stalingrad gik Tyskland, og derpå Japan, fra offensiv krigsførelse over til defensiv krigsførelse. I panserslaget ved Kursk fik kampmoralen i Hitlers hær sit grundskud. Og da de sovjetiske tropper forcerede Dnepr, åbnede det vejen til Europas befrielse.

I årene 1941-42 kæmpede 75% af alle Tysklands tropper mod USSR; i de følgende år befandt omkring 70% af værnemagtens enheder sig på den sovjetisk-tyske front.

I slutningen af 1943 havde Tyskland haft betydelige tab, men var stadig en stærk modstander. Landet havde 5 mio. mand på Østfronten, og her var ligeledes næsten 75% af de tyske kampvogne, af det selvkørende artilleri og af flyvemaskinerne koncentreret.

Østfronten forblev den vigtigste front for Tyskland, også efter åbningen af den Anden Front. I 1944 kæmpede over 180 tyske divisioner mod den sovjetiske hær. Den engelsk-amerikanske hær stod over for 81 tyske divisioner.

Østfronten havde en længde på 4-6 tusinde kilometer, hvad der var fire gange mere end den nordafrikanske, den italienske og den vesteuropæiske front tilsammen.

De tyske væbnede styrker havde over 73% af deres tab på den sovjetisk-tyske front.

Foruden sit eget territorium befriede USSR 47% af Europas territorium (de allierede befriede 27% af territoriet, og 26% blev befriet af USSR og de allierede i fælleskab).

Tal og fakta: tabene

Sovjetunionen nedkæmpede Hitlerblokkens hovedstyrker. De sovjetiske tab i Anden Verdenskrig var adskillige gange støtte end de andre landes tab tilsammen — 27 mio. sovjetborgere mistede livet. For USA’s vedkommende var tabene 427.000 mand, for Englands vedkommende 412.000 mand; for Tysklands vedkommende var tabet på 5 millioner.

Mange, mange millioner sovjetborgere blev såret og invalideret. Flere generationers helbred blev påført alvorlig skade; levestandarden og fødselstallet faldt. Under krigen led mange millioner mennesker både fysisk og psykisk.

Erhvervslivet blev påført enorme tab. 1.710 byer og landsbyer, 32.000 virksomheder og 65.000 km jernbanestrækning blev ødelagt. Krigen tømte statskassen, hindredes skabelsen af nye værdier og havde alvorlige negative følger for moral og psyke.

I vesten forties eller fordrejes disse kendsgerninger. Det afgørende bidrag til sejren tilskrives USA og England. Det sker for at forklejne Ruslands rolle på den internationale arena.”

Læs mere: http://dk.sputniknews.com/verden/20150501/36423.html#ixzz3YyV443Db

Sputniks opgørelse over, hvad europæerne mener:

Rundspørge foretaget af ICM Research for nyhedsagenturet Sputnik

 

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>