To skoler og fem hospitaler i Syrien bombet

Skal man tro den vestlige propandamaskine – men det skal man nok ikke – er den syriske regering og russerne gået totalt amok.

Den 15. februar meddelte de danske fjernsynsstationer – for ikke at tale om andre vestlige fjernsynsstationer – at russerne og den syriske regering – angiveligt havde bombet to skoler og fem hospitaler.  Mange civile var blevet dræbt.

Den syriske regering synes totalt at have glemt, at det vigtigste er at få opbakning i den civile befolkning, hvilket passer dårligt sammen med at bombe den, som den gentagne gange har understreget.

Ruiner af et hospital, som Læger Uden Grænser beskylder russerne for at have bombet: 

A picture shows the rubble of a hospital

En af de vigtigste kilder, som er blevet anvendt af begge danske fjernsynsstationer, er Syrian Observatorium for Human Rights (SOHR) – som i dag er et et-mandsforetagende, som holder til i villa i den engelske by Birmingham.

SOHR arbejder tæt sammen med Al Jazeera, der kontrolleres af emiren i Qatar. SOHR er at betragte som en underafdeling af Al Jazeera. På nedenstående billede fra lederen af SOHR, Rami Abdulrahman, i dennes hjem i Birmingham, kan man også se på fjernesynet i baggrunden, at det er stillet ind på Al Jazeera.

Selvom Abdulrahman ikke har været i Syrien i 25 år, hævder han alligevel at hente informationer fra omkring 200 kilder. 

RT har været på besøg i Birmingham. Man ville tale med Rami Abdulrahman. Men han nægtede at lade sig interviewe.

Børn sælger godt

Det er en kendt sag, at børn sælger godt. Ikke mindst babyer.

I sine forsøg på at leve op til sine forpligtelser som propagandaapparat for den såkaldte opposition gør SOHR også brug af babyer.

For godt et år siden bragte SOHR en artikel, der beskrev, hvordan det syriske militær havde angrebet hospitaler i Syrien. De havde også afbrudt for strømmen, så mange børn døde i deres respiratorer.

Billederne af babyerne viste sig at stamme fra en avis i Egypten, som beklagede sig over den manglende plads på et hospital, og babyerne var ikke døde. De var sprællevende.

Historien om Kuwait

SOHR’s historie om babyer, minder meget om den måde, man fik startet Golfkrigen på. Problemet er, at de, der ønsker krig,  også må overbevise deres egne befolkninger om, at den er nødvendig.

Forud for Golfkrigen var modstanden imod endnu en krig meget stor.

Men så dukkede der en film op på alle vestlige fjernsynsstationer. Den viste en pige i en sygeplejerskeuniform, der kom stormende ind i et værelse, hvor der sad en del kuwaitere. Pigen fortalte, at irakiske soldater, som havde indtaget Kuwait, havde taget spædbørn ud af deres kuvøser og smidt dem på gulvet.

Så forsvandt den store modstand imod den nye krig. Sådanne barbarer burde straffes.

Pigen i uniformen var datter af den kuwaitiske ambassadør i USA.

Her kan man se, hvad der virkelig skete:

https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_(testimony)

En tårevædet kuwaitisk pige aflægger rapport:

Hvem profiterer?

Det er bemærkelsesværdigt så lidt historierne om de sidste bombardementer omtales i de syriske medier.

Man regner formentlig med, at den vestlige opstandelse vil gå over af sig selv.

I stedet beskrives de syriske styrkers fremgange på landjorden.

Nogen har dog profiteret. Kansler Merkel har for eksempel genrejst planen om en flyforbudszone.

Samtidigt har EU åbnet et stort lager for nødhjælp i Damaskus. Ganske vist er det areal oprørerne kontrollerer stort, men mere end 70 procent af den syriske befolkning bor i dag i de områder, der kontrolleres af regeringen.

Og samtidigt med at de syriske styrker vinder frem, er man nået til enighed om, at alle byer, også de byer, der er omringet af regeringsstyrker, skal have hjælp – og hjælpekonvojer er begyndt at rulle.

Hvem bomber?

Den vestlige presse går uden videre ud fra, at det er den syriske regering og russerne, der bomber.

Men sådan er det jo ikke. Også den amerikansk-ledede koalition bomber angiveligt Islamisk Stat.

Det er dog et spørgsmål, om man virkelig vil ramme IS.

I 2013 besøgte senator John McCain det nordlige Syrien, hvor han blandt andet holdt møde med de fleste oppositionsgrupper, også med lederen af Islamisk Stat, kendt under sit krigernavn Abu Bakr-al-Baghdadi:

http://www.intersol.dk/isis-priser-john-mccain-for-at-hjaelpe-dem-med-at-invadere-irak/

Det ser også ud til, at det mest er Syriens infrastruktur, man er ude på at ramme:

http://www.intersol.dk/angreb-paa-aleppos-stoerste-kraftvaerk/

Endelig kan det ikke udelukkes, at det er USA og dets allierede, der bomber de civile for bagefter at give russerne og den syriske regering skylden.

Rusland har skylden

Selvom denne artikel fra december 2015 mest handler om, at FN ikke kan genkende Amnesty International fjernstyrede rapport med beskyldninger mod Rusland, forklarer den alligevel, hvordan man forsøger at give Rusland skylden for alle elendigheder i Syrien:

http://www.intersol.dk/un-cant-confirm-amnestys-remote-investigation-of-russias-strikes-in-syria/

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>