Minsk aftalen synes at holde

From left: French Foreign Minister Laurent Fabius; Ukrainian Foreign Minister Pavlo Klimkin; German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier and Russian Foreign Minister Sergey Lavrov at a meeting of "Normandy Four" foreign ministers in Berlin. © RIA Novosti

Fra venstre: Den franske udenrigsminister Lauren Fabius, den ukrainske udenrigsminister Pavlo Klimkin, den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier og den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov efter mødet i Berlin. 

Den 13. september blev der holdt møde i den såkaldte Nomandy Fire Gruppe i Berlin. I gruppens møde deltog udenrigsministre fra Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland.

Sputnik fortalte, at den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, efter mødet havde sagt, at gruppen af udenrigsministre var godt tilfredse med, at våbenhvilen i det østlige Ukraine synes at holde.

”Først og fremmest blev det udtrykt tilfredshed med at våbenhvilen mere eller mindre bliver respekteret. Separate brud på våbenhvilen har fundet sted, men i almindelighed var vi tilfredse med det, der var sket”, sagde Lavrov efter mødet i den tyske hovedstad.

”Vi talte om dette emne. Vi mener, at den vigtigste ting er at bevare urørligheden af den pakke og den balance, som er fastlagt i Minsk-aftalen, der blev vedtaget og underskrevet den 12. februar.

Han understregede også, at indholdet af aftalen var vigtigere end timingen.

Tysklands udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, understregede, skrev Sputnik også, at der var lavet ”betydelige fremskridt i retning af, at løse den ukrainske krise, og bemærkede, at drøftelserne var blevet mindre konfrontative.

”Det er nu blevet klart lettere, og jeg ønsker at informere jer om, at samtalerne var langt mindre konfrontative, end de var sidste gang”, sagde Steinmeier. ”I modsætning til vores oplevelser de sidste uger og måneder, modtager vi nu håbefuldt nyt fra Ukraine. Den nyligt arrangerede våbenhvile, der skulle træde i kraft den 1. september, holder, hvilket giver os en slags positiv momentum og ansporer os til at gå videre med implementeringen af Minsk-aftalen”.

RT skrev:

”Vi talte i dag til støtte for aftalen og underskrev et dokument inden for rammerne af de forskellige undergrupper for sikkerhed. Indholdet i dokumentet drejede sig om tilbagetrækning af alle våben over 100 m.m. fra frontlinjen. Dette kræver verifikation og overvågning fra den særlige overvågningsgruppe i OSCE, sagde Lavrov.

”Vi håber, at de resterende emner kan blive koordinerede ved det kommende møde i undergrupperne, der skal finde sted den 15. og 16. september i Minsk”, tilføjede han.

 

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>