Kurdernes rolle

 

”At fremme kurdisk selvstændig er en hovednøgle i USA store plan for at omskabe Mellemøsten”, skrev Kemal Sakarya og William Cohn på Information Clearing House den 18. juni.

De henviser også til følgende kort, som viser de amerikanske planer:

 

Kortet blev fremlagt på et på et NATO-møde I Rom i 2006. Det var den pensionerede amerikanske oberst Ralph Peters, der har tegnet kortet.

”Ydermere”, skrev de to forfattere, ”er støtten til kurdisk selvstændighed også et afgørende element i undermineringen af magten for den syriske præsident Bashar al-Assad. Kurderne har tjent som et favorit-instrument til at balkanisere de centrale magthavere i regionen – og yderligere at dele og herske i overensstemmelse med målet for USA i Mellemøsten.

Den nylige intervention i Irak understreger også den kardinalrolle kurderne spiller i de amerikanske planer for regionen”.

Der er mange, der ikke har kunnet forstå, hvorfor det kurdiske folk selvforsvarsgruppers (PYD, der nærmest er en underafdeling af Kurdistans Arbejderparti) modvilje mod Assad er så stor, at de samarbejder med Syriens Frie Hær.

Måske kan man finde forklaringen i, at de støtter USA’s planer for regionen.

Hvad nu, hvis disse planer mislykkes, som de er godt på vej til?

Så vil den overdrevne tro på USA ramme PYD selv – som en boomerang.

Det vil ikke blot ramme PYD, men også alle de, der har sat deres tillid på styr ved at støtte PYD – og også i Danmark.

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>