Iran, Saudi-Arabien, Syrien, Jordan og Egypten planlægger at mødes i Moskva i næste uge

Iran, Saudi Arabia, Syria, Jordan, Egypt Likely to Convene in Moscow Next Week to Discuss Syria

”En russisk politisk ekspert har afsløret, at Iran, Saudi-Arabien, Syrien, Jordan og Egypten planlægger at mødes i Moskva i næste uge”, skrev det iranske pressebureau FarsNews den 19. august.

Og bureauet fortsatte:

”Yury Barmin, en politisk analytiker ved Russia Direct Research Institute, sagde, at sammentræffet mellem vigtige repræsentanter fra Iran og andre regionale lande i regionen har givet stof til spekulationer om, at de vil deltage i flersidige samtaler om den regionale krise.

Russiske medier har fortalt, at den saudiarabiske kong Salman vil rejse til Moskva den 25. august.

Den arabisksprogede avis, Al-Ahram, i Cairo har fortalt, at den egyptiske præsident, Abdul Fatah al-Sissi, også vil rejse til Moskva næste onsdag.

Den saudiske udenrigsminister, Adel al-Jubeir, besøgte Moskva i sidste uge for at føre samtaler om Syrien med sin russiske kollega Andrej Lavrov.

Under samtalerne med al-Jubier gentog Lavrov, at Rusland ikke vil acceptere, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, blev udelukket fra fredssamtalerne om det krigsramte land.

Men den russiske udenrigsminister sagde dog, at Moskva og Riyadh var enige om praktiske skridt, der kunne lette den politiske proces i Syrien.

Irans udenrigsminister, Javad Zarif, besøgte Moskva i sidste uge.

For nylig har Zarif besøgt Syrien, Libanon, Kuwait, Qatar, Irak, Pakistan og Indien på to efterfølgende rejser.

Iran har fremlagt en ny plan i De Forenede Nationer om en politisk aftale om Syrien.

Irans viceudenrigsminister, Hossein Amir Abdollahian, sagde, at planen var udarbejdet efter detaljerede forhandlinger mellem Damaskus og Teheran, og at den er en udvidet version af en plan, som Iran fremlagde sidste år.

Ifølge den iranske repræsentant er det nye forslag ”en af de mest effektive og alvorlige planer på FN’s og de internationale spilleres dagsorden.”

Initiativet kommer på midt under en strategisk forandring i holdningen hos nogle af de hidtidige tilhængere af ”Assad må træde tilbage”-fløjen.

Men det er ikke hele grunden. Sagen er, at Pentagons plan om at træne “moderate” militante i Syrien også ligger i ruiner”, slutter FarsNews.

Kilde: http://english.farsnews.com/

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>