God diskussion om Ukraine

Den amerikanske delegation under forhandlingerne i Moskva: 

,

Som STS har sagt det længe, er forsøget på at genrejse nazisme i Ukraine, som vestlige lande er gået ind for, slået fejl. Planerne har mødt voldsom modstand fra Rusland, som mistede omkring 40 millioner sovjetborgere til nazismen under Anden Verdenskrig og fra befolkningen i Ukraine, som var det land i verden, der mistede flest mennesker.

Igen vil vi citere artiklen fra RT om besøget fra den amerikanske udenrigsminister John Kerry og andre ledende amerikaneres samtaler med russiske ledere den 15. december.

RT skrev:

”Krisen i Ukraine var også på dagsordenen. Både de russiske og de amerikanske repræsentanter erklærede deres støtte til Minsk-aftalerne.

”Der er konkrete ideer til, hvordan vi mest aktiv kan fremme fredsaftalen i regionen”, sagde Lavrov, som tilføjede, at man håbede på den bedst mulige kontakt med de amerikanske partnere på området.

Når forpligtelserne i aftalen er imødekommet, ”kan USA’s og EU’s sanktioner blive indstillet”, sagde Kerry, som tilføjede, at ”han havde en god diskussion om Ukraine med præsident Putin”.

”Det er altid bedre at sætte sig personligt ned og ikke føle sig presset af andre møder og bruge tilstrækkelig god tid, som vi var i stand til i dag, for at drøfte tingene igennem i alle detaljer og på topniveau,” sagde den amerikanske topdiplomat til pressen efter at have tilbragt mere end tre og en halv times drøftelser med Putin og Lavrov, ”som han takkede for den tid, de havde brugt”.

USA’s viceudenrigsminister for europæiske og euroasiatiske anliggender Victoria Nuland, Det Hvide Hus’ ledende rådgiver for Rusland Celeste Wallander og den amerikanske ambassadør i Rusland John Tefft var også til stede ved møderne i Kreml. På russisk side deltog også Sergej Lavrov og Putins assistent Yory Ushakov også i møderne.

Efter at have harceleret over Ruslands påståede isolation. Læs her:

READ MORE: Russia ‘isolated’? Kerry in Moscow to meet with Lavrov, 20th such talks in 2015

fortalte RT endvidere, at Kerry allerede havde besøgt Putin i Rusland en gang før i 2015. I maj mødtes de to (met) i den russiske præsidents Sochi residens. Dette møde var planlagt til at vare 90 minutter, men det varede mindst fire timer.

Forud for mødet i Kreml blev Kerry set vandre rundt i turist-centret Arbet Street i det centrale Moskva. Den amerikanske udenrigsminister gjorde nogle souvenir indkøb, men han blev hilst varmt velkommen af lokale og fremmede besøgende, som genkendte ham på gaden.

”Jeg ønsker det russiske og det amerikanske folk, skal blive gode venner, og at vore lande kommer til at leve i fred”, sagde Kerry, da han talte med en gruppe mennesker på gaden”.

 

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

One thought on “God diskussion om Ukraine”

  1. Per Dørup says:

    Forhåbentlig er der flere, der snart begynder at deltage i debatten på intinfo.org.
    Meningen er jo, at vi gerne skulle have sat gang i et debat-forum alternativ til etablerede debatfora på “venstrefløjen” – hvor kritiske og seriøse menings-tilkendegivelser om USA-Nato, og deres politik, aktuelt fx. i Syrien og Ukraine, i vidt omfang censureres og slettes.
    Derfor beder vi læserne om at medvirke til at styrke den kritiske debat-frihed – som jo er en af forudsætningerne for en progressiv forandring nationalt som internationalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>