Folkeafstemningen i Grækenland

,

Var folkeafstemningen i Grækenland blot et mediestunt: “Jeg er klar over, at det mandat, I har givet mig” sagde Tsipras efter valget, “ikke indebærer noget brud med Europa”. Den amerikanske kommentator, Stephen Lendman, udtrykte det på den måde: ”Siden han blev græsk premierminister i januar, har Tsipras bevist, at han er ligesom de andre. Han lover én ting, men gør noget andet”.

Bemærkningen fra Stephen Lendman faldt i en artikel, han offentliggjorde på Global Research den 1. juli og han fortsatte:

”I løbet af tirsdag aften beviste han igen hulheden i sin offentlige optræden. Efter at have kaldt trojkaens krav ”uacceptable” og opfordret grækerne til at besvare dem med ”et rungende NEJ” ved folkeafstemningen på søndag, kapitulerede han til de fleste af de krav, han tidligere var imod.

Tingene sker hurtigt nu. Timer tidligere havde Financial Times modtaget et brev   letter , der var sendt til lederne af trojkaen. Den kalder brevet ”en betragtelig trækken i land fra hans tidligere holdninger”. Brevet ødelagde den smule tillid, Tsipras måtte have tilbage”.

Ifølge brevet accepterer Tsipras stort set alle de forslag, trojkaen er kommet med – bortset fra enkelte indvendinger.

Men:

”Meddelelserne i udenlandske nyhedsmedier om, at Grækenland har accepteret alle forslagene fra landets kreditorer, er ikke i overensstemmelse med virkeligheden, har en kilde i den græske regering erklæret til pressen.”

Læs eventuelt videre her: http://dk.sputniknews.com/politik/20150701/149637.html

Et trofast medlem af NATO

Allerede inden valget i januar viste Tsipras sin dobbeltrolle.

Mens han og Syriza, som han leder, forberedte sig på at føre valgkamp i Grækenland med løfter om at bryde med trojkaens kvælende politik, så forsikrede han på et møde med en reaktionær amerikansk tænketank, han havde besøgt i Washington, at han ikke havde til hensigt at ødelægge amerikanske interesser i Grækenland.

Dette løfte har både Tsipras og den regering, han leder holdt.

Den græske regering har bekræftet, at den vil deltage i forsvaret af NATO’s interesser i ”kampen mod terrorismen” i Middelhavet – sådan som USA og NATO ser denne ”kamp”.

Da det israelske luftvåben også spiller en rolle i denne påståede kamp, har det israelske luftvåben deltaget den største årlige øvelse i det græske luftvåben.

Øvelsens formål var blandt at foretage simulerede angreb på to russiske 300-S-missilforsvarssystemer, der er opstillet på Kreta.

Rusland har nemlig planlagt at sælge 300-S missilforsvarssystemer til Iran.

Læs endvidere: http://www.intersol.dk/kun-syriza-kan-redde-graekerne/

http://www.intersol.dk/graekenland-syriza-boejer-sig-for-eu/

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>