Category Archives: Mellemøsten

Islamisk Stat er ved at lide nederlag i Raqqa

”En folkelig opstand har ifølge rapporter ramt Islamisk Stats hovedfæste i Raqqa (i Syrien), hvilket har resulteret i snesevis af døde, såvel om af sammenstød mellem de terroristiske gruppers krigere”, skrev RT den 7. marts. Opstanden rapporteres også af andre medier. Læs videre her:

Danmark vil sende tropper til Syrien

”Med beslutningen om at sende omkring 400 danske styrker til Irak og Syrien for at bekæmpe terrororganisationen Islamisk Stat, ligger Danmark i toppen af de bidragende lande i koalitionen”, skrev Tv2’s tekst-tv den 4. marts og fortsatte: ”Folketingets partier har fredag givet en bred opbakning til at udvide mandatet fra Irak til at bekæmpe den militante bevægelse i Syrien også. Der er tale om, at Danmark bokser over sin vægtklasse, lyder det fra statsministeren”:

Pravda: US fears Russian publication of satellite photos of the tragedy of 9/11

Når Fox Muldur og Dana Scully i 2016 kommer med en ny serie X-files, vil historierne handle om, hvordan den amerikanske regering udløste angrebet på World Trade Centret i New York og på Pentagon den 11. september 2001, hvilket gav anledning til en ny række amerikanske angrebskrige. Men den amerikanske regering er også bange for, at Rusland skal offentliggøre sine satellitfotos, som vil vise det samme:

Den beskidte krig mod Syrien

”Man kan ikke tage stilling til krigen i Syrien uden at tænke på Vestens olieinteresser og vurdere Assads folkelige opbakning,” skrev Frank Johannesen den 25. februar i en kronik i Arbejderen. Samtidig er Franks artikel en replik til EL’s udenrigsordfører Nikolaj Willumsen, som hævder, at ”Assad er en brutal diktator, som undertrykker sit eget folk”. Læs også Per Dørups kommentar her:

Våbenhvile i Syrien fra den 27. februar?

”Præsidenterne for USA og den russiske føderation – Barack Obama og Vladimir Putin – er nået frem til en aftale om ophør af alle fjendtligheder i Syrien. Aftalen vil træde i kraft ved midnat den 27. februar”, skrev TASS den 23. februar. Læs her bl.a. den russiske præsidents beretning og se video af hans tale til medierne med engelske undertekster:

Putin og den saudiske konge drøfter krisen i Syrien

”Den russiske præsident, Vladimir Putin, og kongen af Saudi-Arabien, Salman bin Abdulaziz Al Saud, har talt sammen pr. telefon og opfordret til at løse krisen i Syrien”. Det skrev TASS den 19. februar. Den citerer en pressemeddelelse fra Kreml: ”Under samtalen blev der vist interesse i at løse krisen i Syrien, sikre stabilitet og sikkerhed i hele Mellemøst-regionen og i Nordafrika”, hed det bl.a. i meddelelsen: Læs mere her:

Russisk forslag til Washington

”Washington havde anmodet Moskva om at hjælpe til med at løse kriserne i Syrien og Ukraine, da det blev desperat over virkningerne af USA’s politik”. Det fortalte den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov til en russisk avis. Nu forsøger Washington at gøre Rusland ansvarlig for, hvad der sker i Syrien, men man glemmer, at man fik travlt med at bede os om hjælp til at løse krisen i Syrien, og at man garanterede for en våbenhvile:

To skoler og fem hospitaler i Syrien bombet

Skal man tro den vestlige propandamaskine – men det skal man nok ikke – er den syriske regering og russerne gået totalt amok. De bomber civile uden ophør for tiden, og den syriske regering synes at have glemt, at det først og fremmest gælder om at få civilbefolkningen på sin side. Se mere i denne lange artikel:

Stormagter enige om våbenhvile i Syrien

Repræsentanter for 17 lande og organisationer er for tiden samlet til sikkerhedskonferencen i München. De blev enige om at iværksætte en øjeblikkelig våbenhvile mellem regeringsstyrker og oppositionen. Se endvidere den afsluttende pressekonference med engelske undertekster: