Den sidste tids kampe i Syrien

For kort tid siden kunne man se stort opsatte artikler i de vestlige mainstreammedier og i danske medier om, at den syriske by Idlib var blevet erobret af jihadister.

Idlib er hovedstaden i provinsen af samme navn. Idlib-provinsen ligger i det nordvestlige Syrien, og den grænser op til Tyrkiet.

Ser man på kilden til den oprindelige historie, stammer selve fortællingen fra det britisk-baserede Syrian Observatorium for Human Rights (SOHR).

Enmandsforretningen SOHR er aldeles upålidelig. SOHR, der blandt støttes af den britiske regering, arbejder også tæt sammen med Al Jazeera, som ejes af emiren i Qatar.

Men da der var tale om en historie, som under forudsætning af, at den ikke var opdigtet, til en vis grad kunne ændre krigens gang i Syrien, blev den bragt videre af de fleste vestlige medier.

Selve historien synes også at være led i en større plan. I hvert fald synes mange af Assads modstandere også at være blevet mobiliseret.

Med henblik på at medvirke til befrielsen af Palæstina, hævder Ziad Fadel, har Syrien fremstillet nye missiler med meget stor sprængkraft. De er nu sat ind i kampen mod jihadisterne. Men formentlig har Hezbollah også fået dem. I hvert fald er organisationen i stand til at besvare et eventuelt Israelsk angreb med et hav af raketter og missiler, der kan ramme de israelske byer:  

 

At disse missiler også kan gøre megen skade, er disse oprindeligt glade jihadister ved Idlib et godt eksempel på:

Hvad Syrian Perspective skrev

For at kaste lys over historien, kan vi referere noget af det, som Syrian Perspective (SyrPer) skrev. Sproget er meget farverigt, og det lader ingen tvivl tilbage om, hvad Ziad Fadel, som redigerer siden, selv mener.

Overskriften lød på en artikel, som Fadel skrev den 28. marts lød:

Hundreder af tyrkisk støttede rotteterrorister er udslettet af den syriske hær i Idlib, et skæbneslag er under udvikling

Fadel fortsatte:

”Aleppo er som helhed faldet til den syriske hær, mens byens rester af tilbageblevne terrorister kæmper om hver eneste brødkrumme, de kan finde. Rotterne er desperate for at vinde en sejr, som kan medvirke til løfte moralen efter faldet af Syriens anden hovedby til den legitime regering under Dr. Bashar Al-Assad. Ville det ikke være rart at flytte terrorcitadellet til Idlib og rejse det sorte flag med nihilisme og indvielsen af en ny tidsalder i et andet bedrøveligt kapitel i historien om falsk Islam? Det var den plan, der blev udruget af idioterne blandt de tyrkiske krigsforbrydere og selvmordslystne vanskabninger i Ankara. Men, hvis alt går efter deres troskyldige krigslist, vil deres rottesoldater desto mere snart finde sig selv på den bratte vej på tærsklen til selve Helvedet.

I går smadrede den syriske hær bogstavelig talt et forsøg på at bryde ind i byen ved dens østlige indgang til industrizonen tæt ved det nationale museum. Disse amerikansk støttede sjakaler befandt sig i en malstrøm af svær ild fra missiler, de aldrig havde set før. I de sidste fem dage har hæren brugt tiden til at styrke sit forsvarssystem og offensive evne alvorligt i selve byen og til at omgruppere forsvaret. Vi har nye og sofistikerede hjemmeproducerede, kortrækkende missiler med langt større eksplosiv kraft end før. Til trods for den kendsgerning, at vores teknologi var designet for at dræbe det Khazar-zionistiske møg i det okkuperede Palæstina, må det nu bruges til at udslette deres islamistiske afkom i Syrien.

Ved den østlige indgang havde Nusra/Al-Qaeda gruppen, organiseret af Obama og Co. og deres britiske og tjenstvillige altmuligmænd, prøvet deres sædvanlige trick med at lade selvmordslastbiler bryde ind i en uindtagelig mur af sandsække og befæstninger. Tåbernes ærinde var uden tvivl ledet af pakistanske gangstere, der er ivrige efter at undslippe elendigheden i deres eget land og erstatte den med et jordisk, søvnfremkaldende liv med udsigt til et ikke-jordisk liv med masser af udmajede damer. Men tricket er så velkendt for os, at soldaterne næsten kan opdage vibrationerne fra lastbilerne, der er fyldt med TNT og C-4 (Semtex), med spidsen af deres hår. Vi har ikke brug for hunde eller efterretninger fra Efterretningsvæsenet længere. Vores soldater behøver bare at se i deres kikkerter og forberede at modtage lastbilerne med hårdt og lysende metal. Det var, hvad der skete i går.

Hvad det er så rart at se, er at disse selvmordslastbiler altid bliver fulgt af store konvojer med smilende og skæggede bavianer, normalt fra forarmede baggrunde, som lidt eller intet har at leve for undtagen de disharmoniske skrig med ”Allahu Akbar”, et mantra så nedtrampet, at det nu har fortrængt det engelske udtryk ”fuck you” som fosterbarn i Leksikonet for Meningsløse Ytringer.

Med så mange lykkelige aber, der svinger med deres våben og kolde stål, skulle man tro, at vores soldater ville dukke sig af frygt. Nej – egentligt ikke. Hvad kommandanten, som har ansvaret for forsvaret af Idlib, gjorde, var at give hæren ordre til at afgive ild ”med alt det, I kan få fat på”. Da SAAF (det syriske flyvevåben) også blev sat ind, mindede scenerne om en californisk skovbrand, når den er mest intens. Ifølge Wael (en talsmand for hæren) og SANA, kunne udkigsposter fra hæren tælle mere end 300 kadavere i solskinnet. Det var smukt. Rottekommunikationen mellem lederne, som blev opsnappet af efterretningsvæsnet, indikerer, at det var tale om et massivt nederlag.

Mens jeg skriver dette, er SAAF dag og nat i færd med at bombe de nordøstlige og sydvestlige landområder ved byen med meget præcise laser-styrede angreb. Hæren er i særdeleshed optaget af et forventet angreb fra tusinder af gnavere sydøst for byen. Hver eneste rotte kommer fra Tyrkiet med velsignelse fra krigsforbryderen og  molesteren  af børn, Recep Tayyip Erdoghan – må han æde sit eget afkom i Helvede.”

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.929597&lon=36.646829&z=16&m=b

Nu plejer der at være mange besøgende og mange kommentarer fra læserne. Men til denne artikel var der over 450 kommentarer. En del var fra læsere, som havde bemærket, hvad den vestlige presse skrev ,og de var derfor bekymrede. Andre kommentarer kom fra folk, der er modstandere af Assad, hvilket i høj grad tyder på, at der også var tale om et propagandistisk fremstød, men i løbet af dagen forsvandt bekymringerne hos tilhængere af regeringen.

Siden Fadel skrev denne artikel, er der kommet forstærkninger til Idlib. Både i form af det særlige syriske hjemmeværn, af almindelige afdelinger af hæren – men også i form af specialtropper fra elitedivisionen ”Tiger”. Så situationen omkring Idlib synes igen at være kommet under kontrol af regeringen.

Angreb mod syd

Mod syd grænser Syrien op mod Jordan i Derah-provinsen. Hovedbyen i provinsen hedder også Derah, og den er en grænseby til Jordan.

Her har der også været mange kampe med jihadister, som er kommet ind fra Jordan.

For kort tid siden kunne man få at vide fra de vestlige massemedier, at rebellerne havde erobret Naseeb eller Nasib, som er en toldfri grænsestation mellem Jordan og Syrien. Men hvad ligger der egentlig bag.

Der er ingen tvivl om, at man har forsøgt at erobre Nasib, og at det er Jordan, der står bag det.

”Endelig er Syrien på vej til at komme i krig mod Jordan”, skrev Ziad Fadel den 2. april.

Og den 4. april lød overskriften på en artikel:

”Den sydlige front klasker sammen, da den syriske hær likviderer flere rotteledere fra Al Qaeda; General Al-Shaarin i Idlib”.

Blandt andet skrev Fadel:

”SAA (den syriske hær) satte en gruppe terroristiske rotter ud af spillet, da de forsøgte at bryde ind i en bygning i det toldfrie område. Hæren brugte artilleri til at dræbe skadedyrene.”

Samtidigt har hæren ødelagt en tunnel fra Jordan, som det har taget terroristerne måneder at grave.

Den 3. april bringer My Awesom Daily Finds.html en artikel, der hedder: ”Operation helvedesild vil snart blive udløst mod terroristerne.”

I artiklen gennemgås de mange slag, der er i gang over store dele af Syrien imod terroristerne.

Yarmouk

Yarmouk er egentlig den største palæstinensiske flygtningelejr i Syrien. I juli 2012 blev der registret, at der boede 112,550 registrerede flygtninge i Yarmouk. Men da lejren nu også er vokset sammen med Damaskus, og er en forstad til hovedstaden, bor det faktisk også en del syrere.

Men siden er folketallet i Yarmouk faldet drastisk efter at jihadister tog kontrol med en del af Yarmouk.

Derfra forventede de nemlig, at de kunne angribe Damaskus.

I februar lå antallet af tilbageværende indbyggere på omkring 20.000. Den 1. april lykkedes det for IS at erobre (eller forhandle sig til) en del af lejren, og det har naturligvis vakt opstandelse i Vesten.

Hvad Sune Haugsbølle sagde

Den 5. april skrev DRs tekst-tv:

”Situationen i flygtningelejren Yarmouk syd for Syriens hovedstad er kaotisk.

”Det er svært at få oplysninger ud, siger Sune Haugbølle, Mellemøstenforsker ved Roskilde Universitet.”

Sune Haugsbølle har venner, som har kontakt med palæstinensiske aktivister i lejren, og de siger, at de nu kun kontrollerer en enkelt plads.

”FN har ikke kunnet få mad og medicin ind, så det har været frygtelige tilstande. Vi har set billeder af børn, der er sultet ihjel, og regimet har bombet med tøndebomber”.

Nu har de venner, Haugsbølle har, og som har kontakt med palæstinensiske aktivister i lejren, ganske vist glemt at fortælle, at leveringen af pakker med mad og medicin fra FN kun har været mulig med assistance fra de syriske styrker.

Hvad Leith Fadel skrev

Leith Fadel er søn af Ziad Fadel. Han arbejder for den libanesiske avis AL-MASDAR NEWS.

Den 4. april skrev han en artikel under overskriften:

”Rebelstyrker mister mere grund i Yarmouk..”

”Krigere fra Aknef Al-Almagdis (en gruppe under Hamas) var ikke i stand til at opretholde deres tilstedeværelse i den østlige del af Yarmouk lejren da militante fra ISIS oversvømmede deres territorium. Som en følge af det overgav et par snese af deres krigere sig til generalkommandoen i Folkefronten til Befrielse af Palæstina” (PLFP).

Her nærmer vi os problemets kerne!

Der er en del grupper, der er aktive i forsvaret af de sidste rester af flygtningelejren. Herunder Hamas, som er den palæstinensiske afdeling af Det Muslimske Broderskab, men også hvad Ziad Fadel kalder de Palæstinensiske Autoriteter (PA).

Og hidtil har PA nægtet at samarbejde med den syriske hær og PLFP!

Det er ikke en uvæsentlig del af de problemer, flygtningene har haft i Yarmouk, men nu mener Ziad Fadel, at både PA og Hamas står med ryggen op mod muren og bliver tvunget til at samarbejde med de syriske styrker såvel som PLFP – hvis de ikke vil udslettes af IS.

I øvrigt har de syriske styrker befriet omkring 2000 mennesker fra IS, hvor de har været gidsler. De er blevet flyttet til sikre områder, der kontrolleres af regeringen.

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>