Afspændingen i Østeuropa

”USA skal ikke afvise samvirke med Rusland og dets præsident Vladimir Putin. Det mener USA’s tidligere udenrigsminister, Hillary Clinton”, skrev Sputnik den 6. juli og forsatte:

Billedresultat for hillary clinton

”USA bør efter hendes mening optræde ”betydeligt mere fornuft i forholdet til Rusland”.

Putin er ikke nogen enkel person. Men jeg tror ikke der er noget alternativ til et permanent samarbejde, hævder Hillary Clinton ifølge Reuters.

”En meningsmåling fra CNN og ORC, der er blevet offentliggjort i den forløbne uge, viser, at Hillary Clinton er den mest populære blandt demokraternes kandidater til præsidentposten.”

USA vil ikke længere støtte Azov bataljonen

”Den 10. juni”, skrev Robert Parry fra Consortium News, “at Repræsentanternes Hus i USA havde besluttet at lave en tilføjelse til vedtægterne for Forsvarsudvalget – fra repræsentanterne John Conyers, demokrat fra Michigan, og Ted Yoho, republikaner fra Florida – som vil blokere for, at USA trænede Azov Bataljonen og forhindre de farlige skulderbårne missiler i at blive sendt til krigere i Irak og Ukraine.

”Jeg er taknemlig for, at Repræsentanternes Hus enstemmigt i går besluttede at støtte min tilføjelse til vedtægterne, der sikrer, at vort militær ikke træner medlemmer af den modbydelige nynazistiske Azow Bataljon sammen med mine forslag om at levere de farlige MANPADS missiler til disse farlige regioner”, sagde Conyers i torsdags.

Han beskrev Azow Bataljonen, som en 1000 mands stor frivillig styrke, som er en del af Den Nationale Garde, som ”åbenlyst nynazistisk” og ”fascistisk”.”

”Og”, skrev Parry også, ”Azow Bataljonen er ikke blot en ubemærket styrke. Ukraines indenrigsminister, Arsen Avakov, som er sat til at overvåge væbnede militser, har erklæret, at Azows tropper vil blive blandt de første, der vil blive trænet af de 300 militære rådgivere fra USA, som er sat til at træne ukrainske styrker ifølge programmet ”Frygtløs Overvågning”.

Om beslutningen i Repræsentanternes Hus så også omfatter en ændring af dette ”overvågningsprogram”, har vi endnu til gode at se.

Den 26. juni meddelte den canadiske forsvarsminister dog, at Azow heller ikke vil blive trænet af og få flere våben fra Canada.

 

Del artiklen: Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>